Let's talk!

Belangrijkste toeristische attracties in Parijs

  • click to rate

    Parijs heeft het allemaal. Er zijn maar weinig steden op aarde die zo dramatisch en iconisch zijn als de hoofdstad van Frankrijk. Als je de wereld zou omcirkelen en een lijst van de mooiste steden zou maken, zou Parijs, met zijn unieke monumenten en charmante straatjes, altijd in de top tien staan.

    De unieke hartslag van Parijs betovert de harten en geesten van degenen die zich naar deze dramatische stad hebben gewaagd. Zelfs reisschrijvers vallen onder de allure van de verwarde straten, terrasjes en inspirerende boottochten over de Seine. Met zijn Champs-Élysées en Place des Vosges, Latin Quarter en Montmartre is Parijs het originele model voor andere grote hoofdsteden, die allemaal hun eigen prototype van grootse elegantie en verfijning claimen.

    Eiffeltoren: reserveer ruim voor uw bezoek de Eiffeltoren om er zeker van te zijn dat u op een bepaald tijdstip binnenkomt. Overweeg om een ​​geweldige uitgave te doen door uw torenbezoek te combineren met lunch of diner in de 58 Tour Eiffel-restaurants op de 2e verdieping. Terwijl je op het eerste niveau bent, loop je de glazen vloer op en kijk je naar beneden, als je durft. Vraag iemand om je foto te maken als bewijs. citytrip parijs

    Als je de lift helemaal naar boven neemt, pauzeer dan voor een glas champagne terwijl je uitkijkt over Parijs vanuit het hoogste gebouw ter wereld gedurende meer dan 40 jaar. Als je de toren een beetje voelt slingeren in de wind, heb je nog meer een verhaal te vertellen als je thuiskomt.

    Arc de Triomphe: Neem bij de Arc de Triomphe de tunnel onder de drukte van het verkeer rond het monument en besteed wat tijd aan het lezen van de inscripties. Beklim eventueel de 284 treden naar de top voor nog een onovertroffen uitzicht over Parijs. Nog beter, klim 's nachts naar de top om Parijs een gloed te ervaren.

    Kijk vanuit je uitkijkpunt bovenop deze triomfboog terug langs de Voie Triomphale naar de kleinere boog op de binnenplaats buiten het Louvre waar je eerder stond. Dit geeft u enig perspectief van de omvang van Napoleons zelfbewondering. Kijk omhoog naar de Sacré Coeur-basiliek in Montmartre, hoog op een heuvel met uitzicht op Parijs. Kijk uit langs de Champs-Élysées, met zijn schitterende winkels en winkelend publiek. Als je zo geneigd bent, maak dan van deze gelegenheid gebruik om een ​​paar eersteklas mode-imperiums te spotten en later een zijdelings bezoek te brengen om te zien wat je kunt vinden. weekendje parijs

    Notre Dame: De eerste van deze noodzakelijke bezoeken is de Notre Dame, gebouwd op de plaats van een oude Romeinse tempel. Dit enorme architectonische meesterwerk heeft meer dan 200 jaar nodig gehad om te bouwen, te beginnen in 1160, en heeft al die vele eeuwen stand gehouden ondanks revoluties en oorlogen, verwaarlozing en renovaties. Nu is het zwaar beschadigd door een tragische brand waarbij de torenspits op het toch al brandende dak viel.

    Notre Dame blijft majestueus, zelfs in zijn gecompromitteerde staat. Het zal jaren duren voordat bezoekers weer naar binnen kunnen lopen om vredig te zitten en naar het roosvenster te staren. Voorlopig kun je het alleen vanaf de voorkant, achterkant en elke kant bekijken. Gun uzelf wat tijd met dit opmerkelijke bouwwerk. Steek de brug over naar de linkeroever en vind een drijvende bootbar afgemeerd langs de kade. Kies een tafel naast de leuning en bestel een glas wijn. Terwijl je over de rivier naar de Notre Dame kijkt, verwonder je je over het opmerkelijke levensverhaal, van de constructie tijdens de middeleeuwen, vóór de voordelen van moderne gereedschappen en technologieën, tot de redding van de totale vernietiging door de 400 brandweerlieden die hier samenkwamen om red het van de brand. met familie naar Parijs

    Sainte-Chapelle: bewaar een van de beste voor het laatst, loop vanaf de Notre Dame naar het andere uiteinde van het eiland om een ​​tijdje in de etherische Sainte-Chapelle te zitten, geprezen als een van de grootste architectonische meesterwerken van de westerse wereld. Aanbidders in de middeleeuwen beschouwden deze kapel als een "poort naar de hemel". Aan alle kanten omgeven door enkele van de mooiste glas-in-loodramen ter wereld, die verbazingwekkend goed bewaard zijn gebleven gedurende meer dan 770 jaar, zult u versteld staan ​​van de intensiteit van de kleur en het licht. Als u kaartjes kunt regelen voor een concert in deze prachtige omgeving, doe dat dan. Je zult dit je leven lang onthouden.

Recent Blog Entries

View All